Неотдавна се появи информация, че Apple подготвя три модификации на iPhone 8, едната от които съществено ще се различава от сегашното поколение смартфони. Друго изтичане на данни потвърди, че някои версии на новия iPhone ще имат извити OLED дисплеи, произвеждани от Samsung Display. Днес станаха известни нови подробности за дисплея в бъдещия iPhone 8.

Според аналитичната агенция KGI Securities, бъдещият смартфон на Apple ще има нова функционална област в долната част на дисплея. Очаква се новият дисплей да няма рамки не само отстрани, но отгоре и отдолу, а новата функционална област ще се намира на същото място, където досега бе бутонът Home и ще замени скенера за пръстови отпечатъци Touch ID. Новата област ще осигури същата функционалност, като Touch ID и ще осигури същата безопасност.

Въпреки използването на 5,8-инчов дисплей в iPhone 8, неговата полезна площ ще бъде с размер на диагонала 5,15 инча. Това е противоречива информация, а аналитиците не обясняват каква точно ще е въпросната „функционална област“. Напълно е възможно това да бъде виртуален бутон или някакъв аналог на панела Touch Bar в MacBook Pro.

Тази година се навършват 10 години от излизането на първото поколение iPhone и се очаква Apple значително да промени и обнови своите смартфони.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за