Вчера ви информирахме за забавянето на февруарския пакет с обновления за Windows. Без да дава обяснения, от Microsoft обявиха в кратко съобщение, че се налага да отложат публикуването на въпросните обновления за неопределен срок, поради възникнал непредвиден проблем. Без да споменават кога може да се очакват въпросните обновления. Вече имаме яснота за това.

Компанията обнови информацията, заявявайки, че ще слее февруарския и мартенския Patch Tuesday. Това вероятно означава, че потребителите на Windows могат да очакват един доста сериозен, като обем, пакет с обновления. Той ще пристигне в средата на следващия месец и по-точно на 14-ти.

SecurityWeek коментира, че забавянето може да означава, че февруарското обновление не е включвало фикс за сериозна дупка, което е и позволило на компанията да наложи едномесечното забавяне. Както знаете, Microsoft промени начина на пакетиране на обновленията, и докато преди е било възможно проблемно обновление да бъде извадено от пакета и пуснато по-късно, а другите обновления да бъдат доставени в срок, то вероятно това вече не е възможно.

Известно е, че февруарският пакет трябваше да адресира проблем в SMB протокола. Експлоатирането му може да доведе до срив на системата и може да бъде експлоатиран дистанционно – ако атакуващата страна подлъже собственик на уязвима система да последва специално изготвена страница, на която се помещава експлойт за уязвимостта.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари