12.1 C
София

LG потвърди, че през август започва продажбите на iPhone в своите магазини

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Представител на LG Electronics официално потвърди, че през месец август тази година компанията започва продажбата на продукцията на Apple в своите магазини. Очакванията са в южнокорейските магазини да се продават както iPhone, така и друга електроника на Apple, включително смарт часовника Apple Watch.

Веднага след като взе решение да прекрати производството на смартфони и да продава електрониката на Apple в своите магазини LG се сблъска с противодействие от страна на местните дребни дистрибутори, които обвиниха компанията в нарушение на споразумението от 2018 година, защитаващо дребния бизнес от неконкурентното поведение на технологичните гиганти.

Първоначално LG и Samsung се съгласиха да продават във своите магазини единствено своите собствени телефони, за да оставят възможности за печалба и на по-малките компании. Но сега асоциацията, която представлява интересите на дребните търговци, подписа споразумение, което дава възможност на LG свободно да продава смартфоните и на другите брандове.

Продажбите на iPhone и другата електроника на Apple в магазините на LG започват през август. Към днешен ден компанията има в страната над 400 магазина. Споразумението между LG и Apple ще доведе до ръста на продажбите на електрониката на Apple, а това явно ще създаде определени проблеми на Samsung. След оттеглянето на LG от производството на смартфони, за освободилата се пазарна ниша се води изключително оспорвана конкуренция. Решението на LG явно е в полза на Apple и Samsung ще бъде принудена да направи нещо по въпроса.

Абонирай се
Извести ме за
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини