9 C
София

Vivaldi 4.1 предлага редица полезни функции

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Vivaldi Technologies добави в своя фирмен браузър няколко полезни функции. Сред нововъведенията са използването на макроси и пакетното групиране на разделите, което доста прилича на акордеон.

В новата версия Vivaldi 4.1 бе добавена функция, която е добре позната на феновете на старата Opera Presto. При създаването на група от раздели, те се скриват под иконка със стрелка. За да се върнат обратно разделите от дадена група е достатъчно да се кликне върху тази стрелкичка. По подразбиране е включен режимът на автоматично отваряне на групите – когато потребителят кликва върху една от тези стрелки, нейната група се разгръща, а останалите групи се свиват до иконка. В крайна сметка в новия Vivaldi 4.1 се предлагат три начина за показване на разделите: компактен, на две нива и пакетен.

Друго важно нововъведение в Vivaldi 4.1 са макросите. Това са последователности от команди, които се програмират от самите потребители. Макросите дават възможност за обединяването на над 200 различни команди на този браузър в произволна последователност, като след това те могат да бъдат активирани чрез клавишна комбинация или чрез жест с мишката.

Друг нов момент е опцията за добавяне на фоново обновяване, когато се работи в средата на операционната система Windows. Това дава възможност браузърът да се обновява автоматично без да отвлича вниманието на потребителя. Друг бонус при Vivaldi 4.1 е подобреният изглед на уеб страниците в режим на четене.

Да напомним, че Vivaldi се разработва от основателя на Opera Software Йон фон Течнер (Jon von Tetzchner) и се приема като наследник на старите версии на Opera.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини