LG продължава с иновации в света на смартфоните с причудлива концепция

1
740

Годината е 2020 и един от новите трендове са сгъваемите смартфони. Единствено LG (и отчасти Microsoft) избягва всеобщата мания, работейки с два отделни екрана. Вече видяхме необичайните експерименти на компанията с Dual-Screen функционалността в LG G8x, V60 и наскоро издадения Velvet. Изглежда обаче корейският хардуерен производител има още по-нестандартни идеи, които да представи.

Последният проект на LG носи кодовото име Wing и се опитва да възроди старата мода по телефони с плъзгачи. На този принцип бяха устройствата LG LU1400 и LB15000. Новият смартфон обаче не ползва физическа клавиатура, а конвенционалния втори екран. Той е с малък размер от 4 инча по диагонал и се крие зад голям 6,8-инчов преден панел. Съотношението на страните на малкия дисплей е 1:1 и е предназначен за изобразяване на клавиатурата. По този начин можете да общувате с познати, докато гледате филм на главния екран или снимате видео. Спрямо останалия хардуер се говори за седма серия Qualcomm Snapdragon SoC (съвместим с 5G) и тройна камера с главен 64-мегапикселов сензор. LG планира да пусне Wing на пазара тази година на цена от около $820. Това ще е последният необичаен експеримент на компанията, преди тя да представи своите първи устройства с навиващи се дисплеи през 2021-ва година.

Колкото и уникално да изглежда този телефон обаче, все още не можем да отречем някои неудобства, които механизмът му би предизвикал. На първо място на потребителите ще им е трудно да свикнат с него (и ние не знаем как точно работи). Друга отрицателна предпоставка е изискването разработчиците да пригодят своя софтуер специално за отделния екран. Във всеки случай би било интересно да видим развитието на тази нестандартна идея.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари