LTE смартфоните Samsung Galaxy S II Skyrocket и HTC Vivid ще се предлагат от 6 ноември

0
37

Американският оператор AT&T обяви първите си два смартфона с поддръжка на мрежи LTE (те са съвместими и с HSPA+). Мрежата четвърто поколение на този оператор като за начало обхваща само няколко града и първите модели с поддръжка на LTE ще бъдат Samsung Galaxy S II Skyrocket и HTC Vivid. Първото от устройствата се основава на двуядрен процесор с тактова честота 1,5 GHz, оборудвано е с 4,5-инчов сензорен дисплей Super AMOLED Plus с резолюция 800х480 пиксела и работи с операционна система Android 2.3.5.

Сред останалите характеристики са 8-мегапикселова камера с LED светкавица и запис на видео 1080p върху задния панел, 2-мегапикселова камера отпред, 16GB вградена памет и слот microSD. С аналогични параметри е наскоро обявеният в Южна Корея модел, наречен Samsung Galaxy S II LTE. Изглежда, че това сега е вариант за Съединените щати.

Другият модел – HTC Vivid, е базиран на 1,2 GHz двуядрен чип, оборудван е с 4,5-инчов сензорен екран с резолюция 960х540 пиксела и също работи на Android. Устройството е снабдено с 8-мегапикселова камера с 28мм широкоъгълен обектив и запис на видео 1080p, 16 GB вградена памет и слот microSD. Очевидно е, че един и същ модел бе представен по-рано в Корея като HTC 4G Raider и е известен под кодовото име HTC Holiday.

Предлагането на двете устройства на пазара ще започне от 6 ноември, от тогава ще заработи и мрежата LTE AT&T, като до края на тази година е планирано тя да се разшири, достигайки 70 милиона потребители. Цената за Samsung Galaxy S II Skyrocket е $ 249,99 с двугодишен договор, а за HTC Vivid – $ 199,99 също с двугодишен договор.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари