Неотдавна Microsoft анонсира фирмения уеб-браузър Microsoft Edge за мобилни устройства с операционните системи iOS и Android. Новата версия в продължение на почти един месец можеше да бъде заредена и инсталирана само от неколцина потребители, успели да се включат в програмата за бета тестове.

От днес Microsoft Edge излезе от етапа на бета тестовете и сега вече може да бъде инсталиран от всички притежатели на Android смартфони. Потребителите с iPhone засега ще трябва да се задоволят с бета версията.

Microsoft портна своя фирмен уеб-браузър Edge от Windows 10 към мобилните платформи, за да повиши неговата популярност. Сега, всички притежатели на Android смартфони, могат да използват единен акаунт за синхронизация на историята, разделите, паролите и другите данни. Всеки, който харесва Microsoft Edge в ОС Windows 10, със сигурност ще го хареса и в мобилните устройства, понеже неговият външен вид и функционалността са идентични.

В магазина Google Play браузърът както преди се нарича Microsoft Edge Preview и навярно предстоят още промени.

Енджинът на Microsoft Edge за Android е Blink, докато в iOS се използва провереният от времето WebKit и навярно това е причината версията за Android да излезе по-рано.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари