8.1 C
София

Nokia продава патентите си

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Nokia продължава да търси начини за оптимизиране на разходите си и излизане от продължителната криза. Вчера бе съобщено, че финландският производител е продал своето Qt-подразделение, но както се оказа, това не е единствената продажба.

Според американската компания Vringo в свое прес-съобщение твърди, че Nokia е продала близо 500 от своите патенти на цена от $ 22 милиона. Освен това, от Vringo са се съгласили да платят допълнителни средства за правата на доходите от патентите.

В придобитото патентно портфолио влиза широка гама от технологии, свързани с инфраструктурата на мобилните мрежи, управление на данните и предаване на сигнали по комуникационните мрежи (става въпрос за мрежите от 2-ро, 3-то и 4-то поколение, както и технологиите GT63, T64, DECT, IETF, SAE и OMA).

Очевидно, от Nokia са решили да придобият финансови средства от патенти, които няма да използват скоро и ще се фокусират върху разработването на нови мобилни устройства с Windows Phone 8. Очаква се, че първият от тях ще бъде представен на 5 септември по време на Nokia World.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини