Nokia спират производството на телефони със Symbian по-рано от очакваното

4
34

Според последните слухове в света на технологиите Nokia ще скъртят времето за преминаване от собствената си операционна система към Windows Phone. Според официалното изявление на компанията, периодът за преминаване от старата към новата платформа трябваше да завърши през 2013г., но източници от The Register споделиха, че в момента финландският производител има планове за разработката на един единствен телефон със Symbian OS. Той ще представлява наследникът на N8 и ще оперира с обновената версия Belle.

Според данните, настоящите потребители на Symbian също ще получат обновлението, но всеки един друг проект за операционната система е бил преустановен. Слуховете, всъщност, могат да бъдат подкрепени от няколко събития през изминалата година, които подсказват, че Nokia се опитват да изоставят Symbian възможно по-скоро. Като начало, финландката компания сподели, че прехвърли отдела на Symbian на компанията Accenture заедно с 3000-те служителя, заети в него.

Допълнително, Nokia споделиха и че са доставили по-малко телефони със Symbian през 2010г., тъй като повечето потребители биха предпочели да изчакат до появата на Lumia 800 с WP7. Освен това производителят на чипове ST-Ericsson също свидетелства за намаляване на поръчките от финландската компания. Nokia са един от най-големите потребители на процесори ST-Ericsson, които ще бъдат използвани и в новото поколение смартфони с Windows Phone.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари