През месец ноември миналата година HMD Global стартира продажбите на бюджетния смартфон Nokia 2 в Индия. Още тогава финландците заявиха, че телефонът ще бъде актуализиран до Android 8.0 (Oreo). А сега се появи по-различна информация.

Оказа се, че HMD Global пропуска актуализацията до Android 8.0 и прави директен скок към 8.1, оптимизирана в рамките на Android Go. Новата актуализация вече може да бъде тествана.

Ако притежавате Nokia 2, можете да посетите Nokia’s Beta Labs, където да се регистрирате и да получите акаунт, ако все още нямате такъв. Ако възнамеряват да тествате новия фърмуер, е необходимо да въведете IMEI номера на телефона в съответното поле. Малко след това ще получите съобщение за налично обновяване на фърмуера, което ще можете да изтеглите и инсталирате на своя телефон.

Ако бета версията се окаже бъгава и не ви хареса, можете да се върнете към предишната версия. Но е твърде вероятно да изгубите данните си. Ето защо е добра идея да се направи предварителен архив.

Android 8.1 включва някои нови и интересни функции. Например API за невронни мрежи, нови емоджита, нови настройки, мониторинг на батериите на свързаните Bluetooth устройства и редица оптимизации.

Финалната версия на Android 8.1 се очаква да излезе след няколко седмици.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dinoas
dinoas

Ами аз съм с Нокия 6 и вече от три седмици съм с 8.1.0 , без да съм бета лаб юзър. Ако някой не вярва мога да поставя и снимки където пожелаете.

Преслав
Преслав

И аз имам Нокиа 6 и също имам андроид 8.1

Александър
Александър

Аз в момента съм с Android 8.1.0 на Nokia8