fbpx
-0.5 C
София

Office, Skype и OneDrive ще бъдат предварително заредени на Android устройствата на Dell

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Някои от най-известните приложения на Microsoft като пакета Office, OneDrive и Skype вече ще се предлагат предварително заредени в мобилните устройства с Android на Dell.

Заедно с Dell, Microsoft е сключила подобни сделки с още 10 по-малки хардуерни производителя.

Съвсем скоро компанията обяви и свое глобално партньорство със Samsung, благодарение на което приложения на Microsoft ще бъдат заредени в Android таблетите на южнокорейския производител.

„Партньорството ни със Samsung ще позволи да предоставим мобилна продуктивност с марката Microsoft както на частни, така и на бизнес потребители“, казва изпълнителната вицепрезидентка на Microsoft Пеги Джонсън.

„На базата това, за нас е удоволствие да обявим, че разширихме стратегическите си споразумения с водещия производител на хардуер Dell, както и с още регионални партньори като TrekStor от Германия, JP Sa Couto от Португалия, Datamatic от Италия, DEXP от Русия, Hipstreet от Канада, QMobile от Пакистан, Tecno от Африка и Casper от Турция“.

Всички тези производители ще заредят предварително мобилните версии на Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive и Skype на своите Android устройства, когато те се появят на пазара по-късно тази година.

Оставяйки настрана Dell, повечето останали имена не са познати на американските потребители, но това показва, че Microsoft има сериозно намерение да засили присъствието си на иначе конкурентна платформа като Android.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини