8.6 C
София

Oppo потвърди своята камера за смартфони с 10х оптично увеличение

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Oppo официално потвърди, че разработва камера за смартфони от ново поколение, осигуряваща десетократно оптично увеличение.

Да си припомним, че още по време на изложението Mobile World Congress в Барселона, компанията Oppo представи своята нова технология за камери на смартфони 5X Precision Optical Zoom.

Новата технология е аналогична на показания преди две години на MWC прототип с 5-кратен оптичен зум. При нея се използва вътрешното пространство по ширината на смартфона, за да осигури необходимата физическа дълбочина чрез използването на специфична призма. Новата камера е с еквивалентно фокусно разстояние 15,9-159 мм. На практика, това са три основни обектива, обединени в една обща оптична система. Начинът на работа не е сложен: когато потребителят увеличава изображението, вторият обектив се придвижва в специалния канал на корпуса, а светлината попада върху сензора благодарение на призмата.

Интересно е, че новата камера има и оптична стабилизация на изображението. Но засега Oppo нищо не казва за апертурата, която бе основният недостатък при предишните експерименти за камери за смартфони с голямо оптично увеличение.

Oppo обяви, че ще демонстрира възможностите на новата камера по време на сегашния Mobile World Congress 2019, но не се знае, дали това ще бъде комерсиален продукт. Компанията каза още, че на MWC 2019 ще покаже и нов екранен скенер за пръстови отпечатъци, който е с 15 пъти по-голяма площ от дактилоскопичните скенери, поставяни на задния панел на смартфоните.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини