Qualcomm иска забраната и на други модели iPhone на територията на Китай

0
538

Преди няколко дни Qualcomm осъди Apple и китайският съд забрани продажбите на някои модели айфони в Китай. Забраната важи за смартфоните iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Но Qualcomm не възнамерява да спира дотук. Компанията иска забраната на продажбите в Китай и на новите модели iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr.

Да си припомним, че Qualcomm обвини Apple в незаконното използване на два свои патента, свързани с обработката на снимките и с управлението на приложенията. Съдът още не е произнесъл окончателното си решение, но счете, че има достатъчно основания за спиране продажбите на изброените по-горе модели iPhone.

В същото време Apple на практика игнорира съдебната забрана и продава в Китай всичките си модели iPhone. Адвокатите на корпорацията заявиха, че ако е имало нарушение на патентите на Qualcomm, то това е станало във версия iOS 11 на фирмената мобилна операционна система. И понеже всички изброени дотук мобилни устройства могат да работят с iOS 12, то Apple продължава тяхната продажба. Според тази теза, в iOS 12 всички проблеми от този род за изчистени и няма нарушение на патентните закони.

Топ-юристи считат, че тази позиция на Apple е твърде нестабилна и спорна, понеже съдът се е произнесъл за конкретни устройства, а не за смартфони, работещи с някаква точно определена операционна система.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за