Qualcomm официално анонсира SoC Snapdragon 855

0
613

Въпреки слуховете, че този чип ще се нарича Snapdragon 8150, компанията Qualcomm реши да не променя начин на даване на имена на своите процесори. Компанията официално представи Snapdragon 855 – своята нова флагманска система-върху-чипа, която ще се използва в топ-смартфоните, използващи ОС Android. Спецификациите на чипа ще бъдат обявени по-късно, като сега компанията съобщи основните възможности на Snapdragon 855.

Новата SoC разполага с хардуерен ИИ енджин от четвърто поколение, който работи три пъти по-бързо при изпълнение на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект. Тук за първи път виждаме Computer Vision ISP – специалният копроцесор за обработка на изображенията от камерите, базиран на компютърно зрение, подобряващ качеството на снимките и видеата. Snapdragon 855 поддържа специалната функционалност Elite Gaming, но разработчиците засега не съобщават какво е това. Но популярността на геймърските смартфони непрекъснато расте и не е за учудване, че Qualcomm е подготвил нещо специално в това отношение.

Snapdragon 855 е първият чип на компанията, произвеждан чрез 7 нанометров технологичен процес. Опционално, някои модели на новия чип ще разполагат с модема Snapdragon X50, поддържащ 5G мобилните мрежи.

Едновременно със Snapdragon 855, компанията представи и ултразвуковия скенер за пръстови отпечатъци 3D Sonic Sensor, който се вгражда в екрана на смартфона. Новият скенер разпознава отпечатъците и на мокри и зацапани пръсти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за