Qualcomm представи своя първи процесор от серия 400 с поддръжката на 5G

0
223

Qualcomm представи новия чип Snapdragon 480. Това е първата SoC с поддръжката на 5G мобилните мрежи от бюджетната серия Snapdragon 400. Поддръжката на мобилните мрежи от пето поколение се осъществява от интегрирания в чипа модем Snapdragon X51, който дава възможност за използването както на mmWave, така и на 6 GHz мрежи.

Освен поддръжката на най-новият стандарт за мобилна връзка, системата върху чипа Snapdragon 480 осигурява много по-висока производителност в сравнение с предишния Snapdragon 460. Qualcomm подчертава, че Snapdragon 480 осигурява двойно по-голяма производителност на интегрираните CPU и GPU, а при работата с алгоритми с елементи на изкуствен интелект ръстът на производителността е 70%. Това е постигнато с новите процесорни ядра Kryo 460, интегрирания графичен ускорител Adreno 619 и ИИ модулът Qualcomm Hexagon 686.

Освен това, новата SoC предлага някои функции и възможности, които досега бяха достъпни в чиповете Snapdragon от по-висок клас. Тези функции за първи път се появяват във фамилията Snapdragon 400. Това са поддръжката на технологията за бързо зареждане Charge 4 Plus, възможността за използването на дисплей с резолюция Full HD+ и кадрова честота до 120 Hz, поддръжката на  64 МР камери, възможността за работа със тройни камери, които могат да правят три снимки едновременно. Всичките тези функции съществено разширяват възможностите на бюджетните смартфони, особено като се има вид двукратния ръст на производителността. Освен това, Snapdragon 480 е първият чип от серията 400, който се произвежда чрез 8 нанометров технологичен процес.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари