Още преди 6 месеца се състоя официалният анонс на третата версия на Sailfish OS, която един ден може да стане конкурент на Android. Днес излезе новата версия 2.2.0 на Sailfish OS, в която са реализирани много нови възможности.

Към днешен ден единствените смартфони с поддръжката на Sailfish OS са няколко модела на Sony Xperia. Но съвсем скоро ще се появи съвместимост с десетки най-различни мобилни устройства. Междувременно излезе новата версия на тази интересна операционна система. Нейните създадели считат, че то е толкова важно, че му дадоха отделно име – Mouhijoki.

Sailfish OS вече поддържа едновременната работа с две SIM-карти и е съвместима с различните скенери за пръстови отпечатъци. Подобрена е работата с камерите – подобрени са алгоритмите за премахване на цветния шум. Автоматичното фокусиране работи десетократно по-добре. Вече се поддържа TIFF формата за изображенията.

Обновена е клавиатурата в Sailfish OS. Добавени са емоджита. Засега това е бета версия.

Обновена е работата с електронната поща. Подобрена е поддръжката на VPN и MDM, оптимизирано е стартирането на Android приложенията в средата на Sailfish OS. След обновяването, размерът на Sailfish OS е едва 400 MB, а обновяването ще излезе в началото на новата седмица в магазина на Jolla.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за