Samsung: лидарът е играчка и няма да го използваме в следващите Galaxy

0
4268

Уеб изданието Korea IT News съобщи, Samsung възнамерява да премахне от своя следващ флагмански смартфон Galaxy S22, ToF камерата за определяне на разстоянието до обектите в сцената, както и лидара. Причината е, че южнокорейският технологичен гигант е на мнение, че тази технология не предлага особени преимущества за обикновените потребители.

Интересно е, че само преди две години Samsung бе на съвсем друго мнение и по всички възможни начини хвалеше ToF сензора във флагманския по това време смартфон Galaxy S10 5G. Но сега, когато Apple постави лидар в своите iPhone 12 Pro, южнокорейската компания реши да се откаже от този сензор. Това не е първият път, когато Samsung постъпва на обратно на Apple. Да си припомним рекламната компания, че корейската компания не възнамерява като Apple да премахва зарядните устройства от комплектите на своите смартфони, но след това постъпи точно обратното.

Да напомним, че Samsung постави ToF сензор в своя Galaxy Note 20, който излезе миналата година, но според производителя той не е оправдал очакванията. И още, Samsung е решила, че за LiDAR все още няма подходящи приложения, които могат да накарат клиентите още повече да купуват устройствата Galaxy.

От друга страна Apple въобще не възнамерява да се отказва от LiDAR. Нещо повече, пазарните аналитици считат, че всички бъдещи iPhone 13 ще бъдат оборудвани с този сензор.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари