iFixit премахна обяснението как се чупи Galaxy Fold по искане на Samsung

21
1570

Забавеното пускане на Galaxy Fold несъмнено накърни реномето на Samsung, а сега компанията може би влошава допълнително нещата след една случка, която споменаха The Verge.  Според тях Samsung принудил iFixit да свалят „разчастването“ си на Galaxy Fold.

Подробното разглабяне на Galaxy Fold не сред стандартните, които сме виждали от този сайт. След като пускането на телефона беше забавено заради проблеми с издръжливостта, iFixit използваха разчастването, за да отбележат някои недостатъци в дизайна му.

Въпросът, който всички се питат е:

Как iFixit успяха да се доберат до телефон, който не е излязъл на пазара, а ревю бройките му бяха върнати?


Изглежда, съмнителният произход на бройката на iFixit (както и негативите от това сайтът да критикува дизайна на 2000 доларовия ти телефон) беше достатъчно да предизвика реакция от страна на Samsung.

iFixit пишат:

“Ние получихме нашия Galaxy Fold от доверен партньор. През този партньор, Samsung поиска от iFixit да премахне разчастването си. Ние нямаме каквото и да е законно или друго задължение да го свалим. Но, от уважение към партньора ни, когото считаме за ценен сътрудник в мисията ни да направим устройствата по-лесни за ремонт, ние избираме да свалим статията си, докато Galaxy Fold не излезе на пазара.“

От The Verge тълкуват това действие като заплаха от Samsung към един от доставчиците на iFixit и това е било достатъчно да ги накара да защитят партньора си като свалят статията.

Журналистите на изданието припомнят, че това не е първия път в който Samsung напада медия, която я кара да изглежда зле. По време на фиаското с експлодиращата батерия на Note 7, компанията свали видео на GTA V мод, който заменя бомбата с телефона.

Изглежда Samsung не са чували за „ефектът на Страйсънд“, според който опитите да се цензурира дадена тема само привлича допълнително внимание върху нея.

Интернет никога не забравя, и разчастването на Galaxy Fold все още може да се види в archive.org.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
12 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
ЦветомирБиткойн = Балон = ПирамидаБОБКьорав конМирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кьорав кон
Кьорав кон

В българския език съществува думата „разглобяване“, а „разчастване“ какво е, само може да гадаем!

Мирослав
Мирослав

Ти нали разбра за какво иде реч?
В днешният все по-унифициращ се свят все по-малко внимание трябва да обръщаме на подобни казуси.

115
115

Разбира се. Правописа и граматиката също са отживелица и не трябва да им обръщаме внимание…

Цветомир
Цветомир

Правописът * ( той )

Кьорав кон
Кьорав кон

Въпроса не е дали съм разбрал или не. Опира до това, да използваме това, което имаме а ние имаме богат речник и думи, с които да се напише грамотно статията. Щях да разбера замяната, ако нямахме в речника конкретна дума, но в случая не е така. Ако не правим такива забележки, то малко по малко ще ни подменят цялата писменост и когато станем на 70 /примерно/ или няма да разбираме какво ни говорят „младите“ или трябва на стари години да учим „нов“ майчин език!

Цветомир
Цветомир

в днешния ( в него)

Яни
Яни

Разчастване, такава дума не съществува! Относно телефона, грозен е, дебел е, и никога не бих си го купил.

Jonny English
Jonny English

„Калдата и Майкрософт имат толкова много общинки(разчаствания)!“

-Google Translate

асsasas
асsasas

ШОК: калдата си има втори Десподоф – Калоян Николов! Вие двамата сякаш не сте ходили в българско училище и не сте изучавали Български език – имаше такъв предмет! Нека „разчастването“ от подигравки на братята неграмотници Десподоф и Калоян Николов започне сега!

иБаси
иБаси

Въпросът, който всички се питат е: Кога научните труженици, професори, нобелови лауреати ще успеят да насмогнат на извращенията над БЪЛГАРСКИЯТ език?!?!

Интернет никога не забравя – и завинаги ще си останете посмешище с КАЛните си дири в БЪЛГАРСКИЯТ език!

асsasas
асsasas

над „българския“, без „т“. 😉

иБаси
иБаси

Ти не знаеш и не познаваш българския език, затова не знаеш кога се членува?

Започваш изречение с малка буква… Какво да говорим повече.

Много го закъса българското образование! – си мърмореше дядо Генчо, докато триеше надписа „ХОЙ“ от стената си…

асsasas
асsasas

Не сте видяли грешката си по-горе: „над БЪЛГАРСКИЯТ език?!?!“ – грешно! Ето това е непознаване за пълен и кратък член! Да, какво да говорим повече!

БОБ
БОБ

И в българскиЯ. Няма нужда прилагателните да са с главна/главни букви. 😀

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Припомнете си това надупване, следващия път когато отворите сайт за сравнение на камерите, на аудиото, на дисплеите, и на смартфоните като цяло. Припомнете си колко наведени и надупени са т.н. „тестери“ които чрез своите ревюта уж ни помагат да направим по-информиран избор. Припомнете си колко лесно може дадено ревю да изчезне, или класациите да се разместят.

Satyr73
Satyr73

Ето го новия айфон
https://youtu.be/Z_hV__75vRY

Мирослав
Мирослав

Точно така, iPhone -a е само за маймуни. Това ми казва това видео.

Мирослав
Мирослав

В темата този път списвали само филологични педанти. Българският език е един от езиците които се размиват в морето на филологичната наука и скоро както и нацията ни ще се претопят.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Какво друго им остава на национал-шовинистите. Нашия език е най-великия, красивия и богатия. Нашата природа е най-красивата, най-необятната и най-разнообразната. Нашите войни са най-славните, най-храбрите и най-оправданите. Мога да продължа още. Балъчета, кво да ги правиш. Най-много крякат тия, които не могат две изречения да напишат без грешка. Относно езика, да прочетат легендата за Вавилонската кула и да свикнат че унификацията е това което ще ни запази като цивилизация на тази малка и незначителна планета.

Мирослав
Мирослав

Господин Николов, трябва да впишем тази дума „разчастване“ във филологичният речник на българските думи.
„Разчастване“ е с друг смисъл от „разглобяване“. И за разлика от втората казва, че смартфон-а е разчастен на съставните му части. Докато разглобяването може да не е на съставните му части! Пълното му разглобяване, значи разчастване, даже и правописния ми редактор запомни думата от втория път!

БОБ
БОБ

И тука има грешки. Тоз’ кратък и пълен член никой не го знае.