Samsung подобно на Apple очаква сериозно понижаване на доходите

3
824

Samsung Electronics публикува своите прогнози за тримесечието, което приключи на 31 декември миналата година. Публикуваните финансови параметри неприятно изненадаха инвеститорите: компанията се подготвя за осезателно понижаване на дохода.

Доходът на компанията за последните три месеца достигна приблизително 9,67 милиарда. Това е с 28,7% по-малко от същия период на предходната година.

Samsung посочи две основни причини за спада на финансовите показатели. Първата е намалялото търсене на оперативна памет. Втората причина е задълбочилата се конкуренция на пазара за смартфони.

Компанията очаква нарастване на доходите към средата на тази година. През лятото трябва да излязат новите гъвкави смартфони на Samsung и освен това, южнокорейската компания очаква повишаване търсенето на OLED матрици.

Интересно е, че по подобен начин се развиха събитията и при Apple. Първоначално американската компания заяви, че повече няма да съобщава броя на продадените смартфони и друга електроника. След това, генералният директор на Apple Тим Кук изпрати отворено писмо до акционерите на компанията, с което съобщи, че продажбите на новите iPhone са много по-ниски от очакваното.

По този начин, явно Huawei ще стане номер едно на пазара за смартфони. Китайската компания има голям ръст на продажбите и по всичко личи, че ще стане първи в този сектор. Както съобщихме преди време, новата 2019 година явно ще е годината на Huawei.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
МирославБай дейтрейдърAxOx Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

Apple поръчва много части от Samsung – какво толкова има чудно тук, че ако клиента поръчва по-малко и производителя прави по-малко.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Не се търсела паметта- че те изкуственно и направиха цената колкото за цял комп

Мирослав
Мирослав

Ама Тим Кук дере по сто кожи на потребителите на Apple в частност iPhone, а пък си определил 12 милиона долара годишен бонус!
Балъците да плащат като имат кеширано.