Samsung представи новата графична среда One UI за смартфоните Galaxy S9 и S9+

3
1820

Samsung поднесе приятна изненада за притежателите на смартфоните Galaxy S9 и S9+. Новогодишният подарък е, че тези телефони могат да се обновят до Android 9.0 Pie с новия фирмен потребителски интерфейс One UI. Обновяването включва и декемврийските пачове по безопасност.

В момента обновяването се разпространява в европейските страни, Япония и Русия. След няколко дни разпространението ще се разшири и до САЩ. Номерата на фърмуерите са G960FXXU2CRLI и G965FXXU2CRLI. В началото на следващата година е обещан съответния ъпдейт и за Galaxy Note 9.

Фирменият потребителски интерфейс One UI заменя сегашния Samsung Experience, който преди време замени TouchWiz.

Новата графична среда се фокусира върху три основни положения фокусът, удобно използване на смартфона с една ръка и комфортното изобразяване на информацията. Повече от по-важните елементи на интерфейса са поставени в долната част на екрана за по-удобна работа с една ръка. Освен това, One UI има тъмна тема, а иконките и останалите елементи са направени леко закръглени.Използвана е „минималистична естетика“, а Samsung подчерта, че новият дизайн предлага само най-важната информация и не отвлича вниманието на потребителя с излишни дреболии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари