Samsung представи One UI – новата версия на фирмената среда за своите смартфони

3
1616

Безспорно, най-ярката част от вчерашната голяма презентация на Samsung бе демонстрацията на прототипа на сгъваемия смартфон на компания с гъвкавия екран Infinity Flex Display, но имаше и други интересни анонси. Един от тях е Samsung One UI. Това е новата версия на графичната среда за смартфоните на южнокорейския производител. Тя заменя средата Samsung Experience, която навремето смени TouchWiz.

One UI не само предлага нов графичен интерфейс с по-кръгли иконки, но е и изцяло преработен от функционална гледна точка. Използвана е „минималистична естетика“, а Samsung подчерта, че новият дизайн предлага само най-важната информация и не отвлича вниманието на потребителя с излишни дреболии.

 

Една от ключовите възможности на One UI е функцията Focus Blocks, обединяваща различните структури на интерфейса в отделни блокове. Така например, с нейна помощ всички настройки могат да бъдат събрани на едно място, за да може потребителят по-бързо да достигне до необходимата опция.

Освен това, One UI е оптимизиран за безрамковите смартфони с издължени дисплеи, като промените улесняват работата с една ръка.

Новата графична среда разполага с модерния вече нощен режим, при който фонът е с тъмно сив цвят и по-малко натоварва очите на потребителя в тъмнина или при слаба осветеност.

One UI трябва да излезе през 2019 години и едва ли някой се съмнява, че първият смартфон с новата графична среда ще бъде флагманският Galaxy S10.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
проповdasdefemo_841 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
emo_841
emo_841

Ще го има ли за S8

пропов
пропов

не. четох някъде, че ще го пускат от s9 нагоре.

dasdef
dasdef

Тая нова фирмена среда си е един гол UI 😀