Според Evan Blass, Samsung разработва батерии от графен за своите смартфони. Може да видим първите продукти на пазара с такива през следващата година. Причината за този ход е бързото зареждане. С новия тип батерия, едно пълно зареждане ще трае около 30 минути.

Още през 2017 компанията обяви, че е направила топка от графен, която се зарежда 5 пъти по-бързо от стандартните батерии. Защо отнема толкова време, за да го видим на практика? Blass обяснява, че нещата се свеждат до икономиката.

„Все още трябва да повишат мащаба на производство и да намалят разходите. Трябва да се намери точка на баланс, за да е изгодно.“, казва той.

В областта на батериите за смартфони, напоследък има сериозен напредък. Капацитетът се увеличава, възможностите за бързо зареждане също, безжичното зареждане се готви да влезе в ежедневието ни. Изглежда обаче, че графенът може да предложи повече от това.

За справка, последните телефони на компанията от серията Note 10, разполагат с батерии с капацитет от 3500mAh и 4300mAh.

Сега остава да видим дали ще може да се стигне до разумна цена и дали ще има достатъчно капацитет, за да се задоволи търсенето.

Какво мислите за графена? Запознати ли сте с неговите свойства? Ще видим ли края на литиево-йонната ера?


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари