Samsung съобщи резолюцията на екраните на своя сгъваем смартфон

0
1230

Samsung обяви резолюциите на дисплеите на своя сгъваем смартфон, показан по време на конференцията за разработчици.

Според тази информация, на външната страна на устройството е поставен 4,58-инчов дисплей с резолюция 1960х840 пиксела със съотношение на страните 21:9 и графическа плътност на изображението 420 пиксела на инч. Вътрешният екран в с размер на диагонала 7,3 инча и резолюция 2152х1536 пиксела, съотношение на страните 4,2:3 и графична плътност 585 пиксела на инч.

За да могат да се използват възможностите на сгъваемия екран разработчиците ще трябва да адаптират своите приложения. Някои от тях, като например Flipboard, показаха как изглежда това.

Съвсем скоро се очаква Samsung да представи своя нов фирмен потребителски интерфейс One UI, който ще замени Samsung Experience. Тази графична среда ще има нов режим на многозадачност, позволяващ едновременната работа на три приложения. Според производителя, този режим ще се хареса на потребителите със сгъваеми смартфони.

Екранът на вътрешния сгъваем екран е покрит със специален композитен полимер. Няма как да се използва стъкло, понеже стъклото няма да позволи многократното отваряне и затваряне на устройството. Полимерът е комбиниран със специално лепило и тази комбинация издържа натоварванията от подобен род.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за