Освен, че ще намалят до минимум съотношението екран-тяло, флагманите на Samsung през 2019 г. могат да имат още една отличителна черта: вградени в дисплея скенери за пръстови отпечатъци. Според последните данни обаче, гигантът няма да спре дотук.

При сегашните смартфони, нуждата от предни камери и други сензори означава или по-дебела рамка, или прорез, или изскачащ модул. Samsung явно не предпочита нито един от тези методи, поради което компанията тества няколко прототипа, които да вградят селфи камерата директно под екрана.

Тази технология понастоящем е в много ранен стадий на развитие, така че изпълнението ѝ в търговски продукти все още е далеч. Ако обаче тестовете на южнокорейския гигант минат по план, твърди се, че тя може да пристигне в смартфони през 2020 г., което означава, че Galaxy S11 ще бъде най-ранният кандидат. Все пак, ако има някакви проблеми с качеството, дизайнът лесно може да бъде прехвърлен към Galaxy S12. В края на краищата, Galaxy Note 11 се очаква да последва стъпките на излизащия в същата година Galaxy S, когато става въпрос за дизайн.

Тъй като Samsung и други производители на смартфони се стремят към напълно безрамкови дизайни, вграждането на сензорите зад екрана е необходимост за компании, които искат да избегнат евентуални проблеми с надеждността, които идват с плъзгащи се или изскачащи дизайни. В момента, обаче, фокусът изглежда намалява размерите на рамките и прорезите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари