fbpx
-9.6 C
София

Intel подготвя реорганизация на отдела Technology and Manufacturing Group

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Intel възнамерява да проведе реорганизация на отдела Technology and Manufacturing Group (TMG), отговорен за разработването и производството на процесори. Очаква се промените да са съществени и да започнат с излизането в пенсия на Сохейл Ахмед, ръководител на този отдел от 2016 година.

Сохейл Ахмед оставя поста следващия месец, след което отделът Technology and Manufacturing Group ще бъде разделен на три части, оглавявани от опитни специалисти на Intel. След реорганизацията, бившият TMG ще бъде разделен на следните три отдела:

  • Technology Development, оглавяван от Майк Майърби (Mike Mayberry)
  • Manufacturing and Operations под управлението на Ан Калахър (Ann Kelleher)
  • Supply Chain, ръководен от Рандир Такур (Randhir Thakur)

Тримата ръководители на новите отдели ще бъдат подчинени на Мурти Рендучинтала (Murthy Renduchintala), бившият топ-мениджър на Qualcomm, която се присъедини към Intel преди няколко години.

Главната причина за реорганизацията е забавянето на усвояването на 10 nm технологичен процес. Преходът към 10 nm трябваше да стане още през 2015 година, но Intel разчита да започне масовото производство на 10 nm процесори през 2019 година.

И още, Intel продължава да търси нов генерален директор. Наследникът на Брайън Кржанич (Brian Krzanich) трябва да бъде представен до края на годината.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини