Samsung Galaxy S11 може да има 120Hz дисплей

1
717

С всяка изминала година, телефоните стават малко по-бързи, с по-голям живот на батерията или пък по-стилни. Една характеристика, която може наистина видимо да подобри устройствата е по-високата честота на опресняване на екрана.

Стандартно това е 60Hz или на по-прост език – опресняване 60 пъти в секунда. През 2017 Razer Phone привлече вниманието на всички със 120Hz дисплей. Наскоро пък видяхме компании като Google, OnePlus и Oppo да предлагат 90-херцови екрани.

Изглежда Samsung може да стане най-големият производител, който се включва в надпреварата. Корейският технологичен блогър Ice Universe се е натъкнал на нещо интересно. Новата Android 10 бета за Galaxy Note 9 има опцията за превключване от 60Hz на 120Hz.

Разбира се, опцията не прави нищо при този телефон, тъй като хардуерът му не го поддържа. Това обаче е подсказка, че Galaxy S11, който ще ползва същата версия на Android, ще има тази опция. За момента Galaxy S10 и Note 10 телефоните работят с Android 9.0 Pie. Note 9 е първият телефон на компанията, който получава бета версията на 10-та версия.

Освен подобрен екран, изглежда S11 ще използва One UI 2, втората версия на Android базирания интерфейс на Samsung. Видяхме го през октомври, когато компанията обяви, че ще видим по-добра достъпност, движещи се икони, тъмен режим на началния екран и екрана за заключване, по-малки прозорци за известия.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
peshotoshev
peshotoshev

„Зa мoмeнтa Gаlаху Ѕ10 и Nоtе 10 тeлeфoнитe paбoтят c Аndrоіd 9.0 Ріе. Nоtе 9 e пъpвият тeлeфoн нa ĸoмпaниятa, ĸoйтo пoлyчaвa бeтa вepcиятa нa 10-тa вepcия.
Пишете пълни глупости.Вече почти месец съм бета и то 2 на note 10 plus.