В рамките на събитието Samsung Developer Conference 2017, на което южнокорейската корпорация представи виртуалния помощник Bixby 2.0 и обяви, че нейните най-добри флагмани ще получат поддръжката на технологията за допълнена реалност ARCore, при това съвсем скоро.

Samsung предлага и SDK пакет за разработчиците, който дава възможност за създаването на програми и игри с допълнена реалност. Освен това, програмистите ще имат възможност да портват своите проекти, създадени за iOS.

Засега Google нещо се бави и не внедрява пълноценната поддръжка на AR в операционната система Android, и по всички личи, че Samsung ще изпревари интернет гиганта. Първоначално, поддръжката на новата технология ще получат смартфоните Galaxy S8, Galaxy S8+ и Galaxy Note 8, но в бъдеще допълнената реалност ще стане достъпна и за другите устройства на южнокорейската корпорация.

Засега само най-добрите смартфони на Samsung ще поддържат новата технология, но вече става възможно създаването на AR приложения не само за iPhone и iPad, но и за телефоните на Samsung. Поддръжката на революционната технология ARCore в Galaxy S8, Galaxy S8+ и Galaxy Note 8 ще се появи още със следващото голямо обновяване, което се очаква да излезе съвсем скоро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари