Информацията че новите флагмани на Samsung: смартфоните Galaxy S9 и Galaxy S9+ ще поддържат платформата за допълнена реалност ARCore за първи път се появи преди няколко месеца. Сега мобилните устройства вече поддържат новата технология.

Списъкът със смартфоните, поддържащи платформата за виртуална реалност ARCore е публикуван в developers.google.com. Но изглежда, че уеб-порталът 9to5google първи забеляза, че там са включени и флагманските смартфони Samsung Galaxy S9 и Samsung Galaxy S9+.

Редица потребители се похвалиха, че техните телефони вече поддържат технологията ARCore. Те са изтеглили приложението ARCore от електронния магазин Google Play. След това са инсталирали едно от приложенията, поддържащи новата технология за допълнена реалност (AR). Това може да бъде например онлайн играта Guns of Boom или приложението Motion Still. Те показват, че ARCore наистина се поддържа.

Да си припомним, че ARCore е платформа, даваща възможност за взаимодействие с обектите от допълнената реалност без да се налага използването на специално (и скъпо) оборудване. В близкото минало технологията ARCore бе известна като Google Project Tango.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари