fbpx
7.8 C
София

Security Labs Team публикуваха инструкция за лесно заобикаляне на защитата с пръстови отпечатъци

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Автентификацията с помощта на пръстови отпечатъци към днешен ден се счита за една от най-удобните алтернативи на традиционните методи като въвеждане на парола и PIN кодове. Да се допре пръст до мобилното устройство е много по-лесно и удобно, отколкото да се въвежда комбинация от цифри и букви. Но сега експертите на Kraken Security Labs Team показаха, че този метод не осигурява достатъчно високо ниво на защита на данните.

В ежедневието често пипаме твърде много неща и буквално навсякъде оставяме своите пръстови отпечатъци – върху дръжките на вратите на такситата, върху екраните и стъклените панели на смартфоните, върху таблетите, върху фитнес уредите, чашите и т.н. Едва ли някой сериозно се замисля, че оставените по този начин пръстови отпечатъци могат да се използват за достъп до информацията, която те би трябвало надеждно да защитават.

Специалистите на Security Labs Team демонстрираха, че за отключването на смартфона дори и не е необходим директен достъп до вашите пръстови отпечатъци. Достатъчно е те само да бъдат заснети. След получаването на негатива на пръстови отпечатък на жертвата, той може да бъде разпечатан върху малък лист от ацетатно фолио с помощта на обикновен лазерен принтер, който с помощта на своя тонер създава съответната триизмерна структура на пръстовия отпечатък.

На финалния етап остава само да покрием тази разпечатка с обикновено дърводелско лепило и по този начин да създадем напълно работоспособно синтетично копие на пръстовия отпечатък.

Това е! „Устройството“ за хакването на вашето мобилно устройство е готово.

Експертите демонстрираха ефективността на този метод чрез лаптопа  MacBook Pro, както и редица други мобилни устройства, включително смартфони и iPad таблет.

По този начин специалистите доказаха че защитата на информацията с помощта на пръстов отпечатък не е много надеждна и препоръчват използването на двуфакторна автентикация.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
анти-тапак
анти-тапак
5 дни

Във филмите от 99-та го знаем, добро утро

TNT
TNT
5 дни

и кво се оказа, паролите си остават най-сигурни

Нови ревюта

Подобни новини