Базата данни на такива тестове, като Geekbench могат да бъдат източник на интересна информация. Благодарение на тях, днес можем да определим потенциала, който се намира в бъдещия топ-процесор на Qualcomm – Snapdragon 855. Ако се вярва на тестовете, предстоящите Android флагмански смартфони ще имат забележимо по-голяма мощ.

Тестваната от Geekbench система на Qualcomm носи името „QUALCOMM msmnile for arm64“. Този процесор е получил 3697 точки в едноядрения тест и 10649 точки в многоядрения. Особено обещаващо изглежда производителността в еднопоточния режим. Вижда се голям прогрес по отношение на Snadragon 845, който набира средно 2400 точки. Тестовете с няколко ядра за текущата топ-система на Qualcomm показват 8300-9000 точки.

Разликата от Snapdragon 835 е още по-голяма, защото през последните две години се хвалеше с производителност от 1800-2000 точки при тестовете на отделните ядра и 6300-6500 точки при изпитанието на няколко ядра.

Новият чипсет от Qualcomm ще получи осем ядра с честота 1.78 Ghz.

Snapdragon 855 ще бъде базиран на 7-нанометровата технология и за първи път ще се появи във флагманските смартфони на Samsung в началото на следващата година. Освен ръста в производителността, в тази мобилна платформа ще бъде интегриран бързия модем X50 LTE и поддръжка на 5G мрежите.

Интересно в случая е, как производителите на смартфони ще използват този изчислителен потенциал на новия Snapdragon. С удоволствие ще го видим в действие по време на тестовете на смартфоните Galaxy S10 през следващата година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари