9 C
София

Sony Ericsson ще използва NFC чипове в своите бъдещи Android смартфони

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Технологията NFC съществува вече отдавна, но в последно време се превърна в една от най-използваните на мобилния пазар. За внедряването на съответния хардуер започнаха да се интересуват гиганти от индустрията като RIM, Microsoft, Samsung и Google. Естествено, не е изненадващо, че компанията Sony Ericsson също е решила да използва NFC чипове в своите бъдещи смартфони. Интересното е, че информацията за това се появи не от официалната пресслужба на компанията, а от „недрата” на NXP. Това е доставчик на модули NFC за Samsung и Google.

Не е ясно кога ще се появят Android устройства от Sony Ericsson с поддръжка на NFC, но е известно, че е започната работа по тях. Да ви напомним, че Google, отговарящи за платформата Android, станаха участници в NFC Forum, дори пуснаха публично тестване на платежна система, базирана на NFC. Интернет-компанията вече има договори със Citibank, MasterCard, Sprint и First Data.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини