Стартирайки в САЩ на 30 юли, Xperia XZ2 Premium е най-модерният смартфон на Sony изобщо и на цена от 999 долара е и едно от най-скъпите мобилни устройства на компанията досега. Но откриваме, че телефонът е забележителен и заради някаква неудобна характеристика: това е най-тежкият смартфон от висок клас, който сме виждали през последните години.

Според Sony, американският вариант на Xperia XZ2 Premium тежи 8.2 унции, което означава 232 грама. Търсихме много други висококачествени телефони, които могат да съответстват на новото тегло на Xperia, но не намериха – поне не сред телефоните, които са актуални през 2018 г. След Sony Xperia XZ2 Premium, вторият най-тежък високобюджетен смартфон на пазара е солидният Samsung Galaxy S8 Active, който тежи 208 грама. Близко по тегло, третото място се държи от iPhone 8 Plus на 202 грама.

Подобно на обикновения Sony Xperia XZ2 (пуснат няколко месеца по-рано), XZ2 Premium е изработен от алуминиева рамка, заградена между извито 3D стъкло. Благодарение на извития гръб, в най-дебелата си точка, телефонът измерва дебелина от 11.9 мм – това е много при модерен телефон. 5.8-инчовият 4K дисплей, акумулаторната батерия 3540 mAh и усъвършенстваната двойна задна камера, освен всичко останало, добавят към теглото на устройството.

Ако идвате от почти всеки друг телефон (тъй като повечето модели тежат под 200 грама), определено ще забележите допълнителната тежест на Xperia XZ2 Premium във вашите ръце. Разбира се, ако ви харесва XZ2 Premium и всички функции, които предлага (а има на какво да се възхищаваме там), необичайното тегло вероятно не е основание да се откажете от сделката. Но това все още е нещо, което трябва да вземете предвид, ако сериозно мислите да закупите телефона.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари