Synaptics анонсира началото на масовото производство на първия в света скенер за пръстови отпечатъци, вграден в OLED дисплей.

Новата технология ще получи само един от топ-производителите на смартфони, но не се уточнява кой точно. Много анализатори считат, че това ще бъде Samsung, който ще използва новата технология в своите следващи смартфони.

Ултратънкият оптичен сензор се нарича Clear ID FS9500 и може да работи с влажни и със студени пръсти. От гледна точка на безопасността, новият скенер осигурява същото ниво на безопасност като стандартния.

Новият скенер за пръстови отпечатъци е удобен с това, че не заема място по корпуса на смартфона и може да бъде изключван по желание. Новият сензор е оптимизиран за безрамкови екрани и може да се вгражда и в гъвкави дисплеи. Времето за реакция на новия сензор е 7 милисекунди, а това е около два пъти по-бързо от лицевите скенери и на едно и също ниво със сега съществуващите класически скенери за пръстови отпечатъци.

Скенерът Clear ID FS9500 работи по следния начин: след като палецът е долепен до екрана, OLED дисплеят осветява необходимата област и сканира пръстовия отпечатък. Полученият по този начин отпечатък може да се сравни за съвпадение в база данни и при съвпадение, смартфонът да бъде отключен.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари