Vivo също представи смартфон с тънки рамки и без бутони: Vivo APEX 2019

2
642

Компанията Vivo представи в Китай уникален смартфон, който няма каквито и да било портове, гнезда и бутони, като в това отношение прилича на представения вчера Meizu Zero. Корпусът на новия телефон е направен по такъв начин, че не се забелязват никакви линии, шевове и други подобни. Новият смартфон разполага с 12 GB оперативна памет и се базира на системата върху чипа Snapdragon 855.

Иновативният смартфон е оборудван с 6,39-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела. Рамките около екрана са съвсем минимални. Това е първият смартфон на Vivo с поддръжката на технологията Sound On Display. Тази технология позволява екранът на устройството да се използва като говорител, микрофон и скенер за пръстови отпечатъци. Интересно е, че пръстовият отпечатък се разпознава в произволна част на дисплея. Няма никакви клавиши, дори и за регулиране на звука. Силата на звука се управлява чрез сензорни бутони, чувствителни към силата на натиска.

Корпусът на смартфона е изготвен чрез технологията Super Unibody, при която няма никакви следи от стиковката на лицевия и задния панел. Производителят подчертава, че устройството буквално е обвито от тънко стъклено фолио. Поддържа се безжично зареждане, но има и магнитна площадка за включване на комплексен кабел.

Предна камера няма, а основната е двойна, с резолюция 13+12 МР. Поддържа се 5G с помощта на модем на Qualcomm. И тук се използва eSIM.

Не се съобщава цената на новия смартфон на Vivo.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
the professorкламе Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
кламе
кламе

Не ми се нрави. Още повече ограничения за потребителите, лишени сме от всички възможности!

the professor
the professor

не е за изтърване… буквално… или ако бъде изтърван, то трябва да е на дебел килим или на легло…