Xiaomi започна да блокира незаконните смартфони

3
2096

Xiaomi започна да ограничава нелегалната търговия на своите смартфони. Всичко започна в страните, в които продукцията на Xiaomi не се продава официално. Методът е съвсем банален – блокиране на мобилното устройство чрез неговия софтуер.

Първите оплаквания за блокиране мобилни телефони на Xiaomi започнаха да идват от Куба, а малко по-късно започнаха да се оплакват и жителите на Сирия. Техните смартфони започнаха да показват едно и също съобщение, че използването на това мобилно устройство е забранено и то е блокирано. Малко странно е, че не са блокирани абсолютно всички устройства, а само някои от тях, които явно са подбрани по случаен начин. Няма нито един блокиран телефон, който е продаден в Европа, Индия или САЩ. Добре известно, че китайската компания счита продажбите на своите смартфони в някои страни за едно от най-грубите нарушения на нейните бизнес политики.

В официалния уеб-сайт на Xiaomi са публикувани общите условия за използване на мобилната техника на компанията, в които съвсем ясно са написани в кои точно държави е забранена продажбата на нейната продукция. Ембаргото важи за Куба, Иран, Сирия, Северна Корея и Крим.

Все още няма информация дали тези блокирания са масови и дали Xiaomi е започнала сериозна борба с незаконно продадените свои смартфони.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари