Компанията Xiaomi е получила одобрение за регистрация на патент към WIPO, който засяга сгъваем смартфон. WIPO e Световнаta организация за интелектуална собственост. Разглеждайки дизайна, много ясно можем да забележим, че телефонът изглежда много подобно на Samsung Galaxy Fold.

За разлика от Fold обаче, тук имаме две селфи камери, които изскачат от горната част на корпуса

Можем да видим основната камера, която е във вертикална конфигурация с три сензора. Интересно впечатление правят двата екрана. Сгъваемият, който се намира от вътрешната страна, ще обхване доста голяма площ, като видимо ще се гонят по-тънки лайсни. Предният екран също е доста голям.

Да разгледаме наличните изображения

Изображенията, които виждате са използвани от BEIJING XIAOMI MOBILE SOFTWARE CO., LTD. в патент за дизайн, който да се добави в Международната система за дизайн в Хага. Той съдържа данни относно нови международни регистрации, подновявания и модификации, засягащи съществуващи международни регистрации. Базата данни се управлява от WIPO.

Важно е да се отбележи, че това не е първата концепция за сгъваем телефон на Xiaomi, която виждаме. Още в началото на 2019 видяхме тийзър на сгъваемо устройство, при което дисплея се сгъва на две места. Тази концепция обаче не видя бял свят и най-вероятно това няма да се промени в скоро време.

В по-близък план, видяхме друг патент на Xiaomi, който подсказва за сгъваемо устройство, което наподобява дизайна на Huawei Mate X.

Предстои да разберем по кой път ще поеме производителя за първия си сгъваем телефон.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари