Боксът Vitrima дава възможност на камерата GoPro да заснема стереоскопично видео

0
22

Виртуалната реалност става все по-популярна и заедно с нея се появяват голям брой специализирани изображения и клипове, както и ново триизмерно видео. За заснемане на подобни видеоклипове се налага използването на специални камери, които струват стотици, а често и хиляди долари.

 

Компанията Vitrima представи на пазара едноименния бокс за екшън-камерата GoPro, който дава възможност за заснемане на стереоскопично видео.

 

На практика Vitrima е калъф за камерата, в който е монтирана специална оптична леща и система от огледала, които в един и същ момент формират два варианта на едно и също изображение, а екшън-камерата заснема два различни кадъра. При гледане на заснетото по такъв начин видео в шлемове или очила за виртуална реалност, като например Google Cardboard или Gear VR, се получава триизмерен обемен ефект. Подобни клипове могат да се качват и теглят от YouTube, Facebook и други подобни. Като недостатък на тази приставка се счита, че тя може да заснема само стереоскопично видео, докато скъпите 3D камери, заедно с обемното, заснемат и стандартно, „плоско“ видео.

 

Боксът е херметичен и е съвместим с останалите най-различни закрепвания за камерите GoPro.

Цената на бокса-калъф Vitrima е $50.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за