Във фотографския конкурс на National Geographic победи снимката на последствията от дизелгейта

4
1534

National Geographic подбра най-добрите снимки на годината. Голямата награда получи Ясен Тодоров, който засне в калифорнийската пустиня Мохаве последствията от кошмарния скандал дизелгейт. Снимката показва паркираните стотици дизелови автомобили на Audi и Volkswagen, оставени в пустинята, когато се разкри, че автомобилните производители нарочно са намалявали показанията на вредните емисии.

Да си припомним, че концернът Volkswagen AG изразходва над $7,4 милиарда за обратното изкупуване на „неправилните“ дизелови автомобили от американските жители. Броят на тези коли превиши 350 000 броя. Няма откъде да се намерят 350 хиляди гаража и Volkswagen използва големи бетонни площадки, които по принуда се превърнаха в гигантски паркинги. Германският автомобилен производител използва 37 големи площадки, разположени в различни райони на САЩ.

Манипулацията на екологичните данни на дизелните автомобили VW бе разкрита през 2015 година. Оттогава загубите на концерна са около 1,3 милиарда евро. Но според прогнозите на експертите, за премахване последствията от този скандал ще са необходими над 16 милиарда евро.

Победителят изпревари хиляди други фотографии и получи не само титлата на National Geographic, но и награда от $5000.

Ето още няколко снимки на другите участници в конкурса:

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари