Във фотографския конкурс на National Geographic победи снимката на последствията от дизелгейта

4
1446

National Geographic подбра най-добрите снимки на годината. Голямата награда получи Ясен Тодоров, който засне в калифорнийската пустиня Мохаве последствията от кошмарния скандал дизелгейт. Снимката показва паркираните стотици дизелови автомобили на Audi и Volkswagen, оставени в пустинята, когато се разкри, че автомобилните производители нарочно са намалявали показанията на вредните емисии.

Да си припомним, че концернът Volkswagen AG изразходва над $7,4 милиарда за обратното изкупуване на „неправилните“ дизелови автомобили от американските жители. Броят на тези коли превиши 350 000 броя. Няма откъде да се намерят 350 хиляди гаража и Volkswagen използва големи бетонни площадки, които по принуда се превърнаха в гигантски паркинги. Германският автомобилен производител използва 37 големи площадки, разположени в различни райони на САЩ.

Манипулацията на екологичните данни на дизелните автомобили VW бе разкрита през 2015 година. Оттогава загубите на концерна са около 1,3 милиарда евро. Но според прогнозите на експертите, за премахване последствията от този скандал ще са необходими над 16 милиарда евро.

Победителят изпревари хиляди други фотографии и получи не само титлата на National Geographic, но и награда от $5000.

Ето още няколко снимки на другите участници в конкурса:

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Надблюдател
Надблюдател

Да но ако тез коли бяха в България щяха да се разпищат комунистите че много ги ощетяват и че друг вместо тях требва да плаща за вредите на природата за да може да се возят на дизеляк и да троват въздуха на всички.

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Именно, нашите пътища са като морга за скапаните дизели на Запада. Ние сме като машината на времето. #ДобреДошли в България, където можете да видите как е изглеждал цивилизования свят няколко десетилетия преди това, но без културата на шофиране.

Байгановците ни дърпат назад, това е истината. Идва съдбовно време, или те ще изгонят младите и креативните хора или ние ще ги накараме да живеят според ценностите на съвремието и развитата цивилизация!

Evil resident
Evil resident

Спокойно, победителят е българин (Бай-Ганьо) и е снимал колите за приятел, автоджамбазин, комунист, докато е летял на привателствен самолет.

Пламен
Пламен

Галерията не се зарежда.