fbpx
-1.2 C
София

Германци превърнаха контейнери за смет във фотоапарати

Най-четени

Германски събирачи на смет доказаха, че професията им е много по-творческа, отколкото може би си мислим. Креативните служители стартираха проект наречен Trashcam, съдържащ снимки, които всеки може да разгледа в едноименния им акаунт в Flickr. Това, което отличава тези снимки от всички други, които сте виждали досега, обаче, е че те не са правени от човек… а от контейнер за смет.

За да превърнат един контейнер във фотоапарат събирачите първо пробиват няколко дупки в лицевата му част и после слагат вътре в тях големи листи фотографска хартия Ilford. След това те затварят плътно контейнера, поставят го пред обекта, който искат да снимат и след това се стараят той да стои неподвижно. Участниците в проекта не издават как правят това, но вероятно заключват колелата на контейнера, за да предотвратят всякакво движение.

Запечатването на образа трае около час, а резултатите, както можете да видите сами, са впечатляващи. Вземете за пример снимката на реката – водата изглежда като огледало, а черната рамка, която представлява непроявена част от хартията, там където дупката в контейнера е свършила, създава художествен ефект, който не можем да постигнем с обикновен дигитален апарат, ако не обработим снимката в последствие.

Можете да разгледате цялата колекция, събрана в рамките на проекта, във Flickr.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
killchain
killchain
9 години

Това далеч не е първият подобен опит, правено е подобно нещо преди мнооооого време, само че с тенекиена кутийка от нещо за пиене, ако не се лъжа. Иначе ефекти се постигат със стандартен апарат и без пост обработка – филтри има всякакви…

Angello
Angello
9 години

Очаквайте скоро – радари & камери и по нашите контейнери. Интересно. 🙂

Нови ревюта

Подобни новини