fbpx
-1.2 C
София

Идва времето на независимите и евтини видеоигри

Най-четени

Видеоигрите все още не са направили категорична стъпка към виртуалното пространство, но, според анализаторите, това е единственият им път напред. Дори най-известните производители на конзоли като Microsoft и Sony вече предлагат на малките гейм студия онлайн платформи като Xbox Live Arcade и PlayStation Network. Благодарение на подобни услуги в бъдеще ще виждаме все повече и повече независими игри, които ще имат много по-ниска цена и ще се продават само под формата на дигитални продукти.

Според анализаторите, независимите игри не се различават коренно като концепция от независимото кино. Те най-вероятно няма да имат милиони играчи и няма да генерират много приходи на създателите си, но, пък, ще предоставят много по-разнообразно съдържание, което няма да се вписва в стереотипите на гейм индустрията. На пазара вече има няколко независими заглавия, които вече са си спечелили доста почитатели – Braid, LIMBO, Bastion, Minecraft и Journey, например.

Преимуществата на тези игри ще са не само в интересното съдържание, но и във факта, че заемат много по-малко място (нещо, което няма как да не допадне на собствениците на смартфони или таблети) и че са много по-евтини. За разлика от конзолните игри, чиято цена понякога достига $100, независимите ще варират между $10 и $30. Разбира се, в момента е рано да говорим за характеристиките на този пазар, тъй като той едва прохожда. Но, според анализаторите, още тази година той ще започне да се утвърждава и скоро ще бъде приет като равноправен с останалите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
DragonSlayer
DragonSlayer
9 години

Много запетаи, много нещо…

Нови ревюта

Подобни новини