Нов фото сензор от SHARP с размер 1 инч и възможност за заснемане на 4К видео

1
75

В края на миналата седмица SHARP анонсира своя нов 12-мегапикселен фотосензор с размер само един инч с чувствителност 1420 mV/lux-sec (засега най-високата известна чувствителност в промишлеността) и с 3,1 микрона стъпка на пикселите. Новият сензор може да заснема видео с резолюция 4К и 2К с честота 60 кадъра в секунда и консумира изключително малко електрическа енергия. Според производителя, благодарение на ниската консумация на електроенергия, този фото сензор отделя съвсем малко топлина, а това се отразява на неговата чувствителност.

Техническите характеристики на този фотосензор са по-добри от сензорите Aptina, които според неофициална информация ще бъдат използвани в компактния цифров фотоапарат Nikon P8000. Новите чувствителни и бързи сензори са по-добри и от сензора Sony RX100 M3. SHARP съобщи, че поточните линии за производството на новия сензор вече са настроени и ще се произвеждат по около 80,000 фото сензора месечно.

Вече са разпратени тестови образци на този високо чувствителен 1-инчов сензор до партньорите на SHARP, а производителят обяви, че вече всеки може да закупи този 12-мегапикселен бърз и чувствителен сензор при цена от 192 американски долара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари