Снимка с iPhone 4 е сред печелившите на конкурс за iPhone фотография

0
786

Изглежда, че нямаме нужда от последния модел iPhone, за да правим снимки, които да печелят призови места в конкурси.

На 22 юли бяха обявени победителите от конкурса iPhone Photography Awards за 2020 година. Сред въпросните снимки има и една, която е заснета на iPhone 4 от 2010 година, отбелязват от Business Insider. Тя е дело на фотографа на Omar Lucas от Перу. С нея печели първото място в категорията „Хора“.

Ето и фотографията:

Главната награда, която бе спечелена от Dimpy Bhalotia от Великобритания, е заснета с iPhone X от 2017. Друга от печелившите снимки, на Artyom Baryshau от Индия, също е заснета с по-стар модел – iPhone 6 от 2014.

За справка, iPhone 4 разполага с 5-мегапикселова камера и LED светкавица. Това е първото устройство на Apple, което може да замени дигитална камера и първият iPhone с поддръжка на FaceTime.

Да, доста далеч е от камерите, които виждаме в смартфоните от днес, но очевидно в правилните ръце снима добре. Това беше и огромна стъпка напред спрямо предшественика iPhone 3GS, който имаше едва 3-мегапикселова камера.

Годишният конкурс iPhone Photography Awards стартира през 2007 година. Той не трябва да се бърка с Shot on iPhone Challenge, който се организира от Apple.

Струва си да отбележим, че две от печелившите снимки от Shot on iPhone Challenge 2019 също не са заснети с последен модел телефон. Те са направени с iPhone 7, тогава модел на две години.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари