21.6 C
София

ARRI ALEXA Mini 4K: видеокамера за дрони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Новата видеокамера ARRI ALEXA Mini 4K е характерна с големите си функционални възможности и с малките си габаритни размери. Корпусът на устройството е лек и е направен от въглеродни влакна, а много пазарни анализатори считат, че версия на тази камера съвсем скоро ще се появи в потребителските мобилни устройства.

Видеокамерата се базира на CMOS фотосензора ARRI ALEV III с формат Super 35 mm и цветен филтър Байер. Новата камера може изцяло да се управлява с помощта на безжично дистанционно – включително фокуса, диафрагмата и оптичното увеличение. Това я прави идеална за заснемане на видео с помощта на дрон. Габаритните размери на устройството са 185 × 125 × 140 милиметра при тегло 2,27 килограма. Както и другите видеокамери, произвеждани от ARRI, така и този модел е модулен, и е възможна подмяната на PL байонет с EF. Възможно е и инсталирането на визьор модел ARRI MVF-1.

ALEXA Mini 4K може да записва видео с резолюции HD, 2K и 4K, като скоростта на запис може да се избира от 0,75 до 200 кадъра в секунда. Друга полезна възможност на тази видеокамера е избора на формат 4:3 или 16:9. Заснетият материал се записва върху CFast 2.0 карти памет.

Продажбите започват през месец май тази година, а в анонса цената не е публикувана.

Предишна новинаGoogle започна да блокира crapware софтуера
Следваща новинаCameyo 2.7.1291
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини