CES 2015: Canon Connect Station CS100 – медиен сървър за видео и фото

0
116

На изложбата за потребителска електроника CES 2015, която в момента протича в Лас Вегас, Canon представи своя нов медиен сървър Connect Station CS100, предназначен преди всичко за лесен запис, съхранение и възпроизвеждане на видео и фотоматериали.

Сървърът е оборудван с 1 TB твърд диск, SD и CF слотове за карти памет и USB порт, като по този начин лесно се прехвърля информацията от различните карти памет, външни SSD и хард дискове, както и флаш-стикове.

Canon Connect Station CS100 разполага с безжичен Wi-Fi модул и NFC чип, благодарение на което се осъществява безжично прехвърляне на данните от някои модели цифрови фотоапарати и камкоредри. Устройството е съвместимо с принтерите Pixma и Selphy.

Записаните в сървъра данни могат да бъдат възпроизведени чрез цифров телевизор, или друго устройство с HDMI порт. В комплекта е включено дистанционно. Поддържат се цифровите формати JPEG, RAW(CR2vii), MP4, MOV и AVCHD.

Продажбите на медийния сървър Canon Connect Station CS100 започват през месец април тази година при цена 300 американски долара. Сървърът е особено удобен за създаване на голяма семейна база данни с любими фотографии и видеоклипове от отпуски, пътешествия и други.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за