OmniVision представи технологиите PureCel Plus и PureCel Plus-S за подобряване на фотосензорите

0
26

OmniVision Technologies представи най-новите си постижения в областта на фотосензорите. Това са новите технологии PureCel Plus и PureCel Plus-S, касаещи устройството на сензорите за изображения. Използва се интегриран във фотосензора цветен филтър (buried color filter array, BCFA) и дълбока изолация между пикселите (deep trench isolation, DTI). Според производителя, използването на BCFA и DTI е дало възможност за получаване на най-добрите в тази област характеристики, като е постигнато значително подобряване работата на сензора при слаба осветеност на сцената и намаляване на шумовете.

 

Едно от най-важните достойнства на PureCel Plus е увеличеният ъгъл, под който светлината може да пада върху чувствителните към нея елементи. По този начин става възможно използването на обективи с по-голяма светлосила и произвеждането на по-тънки сензори.

Използването на PureCel Plus дава възможност за получаване на пиксели с размер 1 микрон, при същото съотношение сигнал/шум, каквото осигуряваха предишните сензори с размер на пиксела 1,12 микрона.

Главна особеност на технологията PureCel Plus-S е обемното разположение на компонентите, при което масивът пиксели се намира над електронните вериги за обработване на сигнала. По този начин се подобряват техническите параметри на сензора и се намалява неговата площ.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари