fbpx
7.1 C
София

Pentax K-1: първият пълнокадров фотоапарат с резолюция 36 мегапиксела

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

След няколкогодишна усилена работа Pentax представи пълнокадровия огледален фотоапарат Pentax K-1 с впечатляващи параметри. Апаратът разполага с CMOS фотосензор с резолюция 36,5 мегапиксела.

 

Новият фотоапарат има 5-осов стабилизатор на изображенията, който работи чрез изместване на матрицата. Използвана е системата за автоматично фокусиране SAFOX 12 с 33 активни точки и 25 кръстообразни точки. Диапазонът на чувствителността е 100-204800 ISO единици, а експонацията може да се избере от 1/8000 до 30 секунди.

 

Pentax K-1 няма нискочестотен филтър, а неговата работа се имитира чрез вибрация на фотосензора. Налична е фирмената функционалност Pixel Shift Resolution за повишаване детайлността на изображението. При този режим фотоапаратът заснема четири последователни кадъра с изместване на матрицата на един пиксел, като кадрите след това се обединяват в обща фотография. По този начин могат да се заснемат не само статични сцени, а и подвижни обекти.

 

Възможно е заснемането на Full HD видео при скорост 60 и 30 кадъра в секунда. Скоростта на серийно заснемане на единични фотографии достига 4,4 кадъра в секунда. Буферът на апарата помества до 23 14-битови RAW фотографии или до 70 JPEG изображения. Наличен е Wi-Fi модул, а корпусът е защитен от прах и влага.

Продажбите на Pentax K-1 започват през месец април тази година при цена без оптиката $1800.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини