9.7 C
София

Sony показа на CES 2011 няколко нови камкордера

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По време на CES 2011, компанията Sony анонсира нова линия от компактни цифрови видеокамери Handycam с различни функции.

Моделът HDR-TD10 е първата в света 3D потребителска видеокамера с Double Full HD. Това устройство разполага със система, включваща два основни компонента: два обектива Sony G, два CMOS сензора Exmor R и два процесора за обработка на изображенията BIONZ. В резултат на това, тази камера предлага възможност за запис на 3D видео в резолюция Full HD 1920×1080 пиксела. Заснетото видео може да се преглежда на 3D HDTV телевизори във формат 3D при използването на специални очила. В допълнение, потребителят може да преглежда заснетите кадри върху 3.5-инчов сензорен екран Xtra Fine LCD, който присъства в самата камера. В същото време, за да може да се възпроизвежда изображението в стереоскопичен режим не е необходимо използването на очила. Използваната в обектива система позволява 10-кратно оптично увеличение и оптична стабилизация на изображението SteadyShot. За съхранение на заснетите кадри може да се използва вградената 64 GB вътрешна флаш-памет. Очаква се, че камерата HDR-TD10 ще бъде пусната в продажба през април на препоръчителна цена от $ 1500.

Освен горния описан модел, Sony демонстрира и видеокамерите Handycam, които са оборудвани с вградени LED проектори. Тези проектори са в състояние да създават изображение с диагонал до 60 инча, което позволява да се прожектира заснетият материал върху стена, таван или всяка равна повърхност. Вградените стереовисокоговорители с цифров усилвател са подходящи за музикален фон на прожектирания филмов или снимков материал. Моделът HDR-PJ10 с 16 GB флаш-памет се очаква да бъде пуснат на пазара през пролетта на препоръчителна цена от около $700, а устройството HDR-PJ30V с 32 GB флаш-памет се оценява на $950. Видеокамерата HDR-PJ50V с твърд диск и капацитет от 220 GB ще се предлага през април на препоръчителна цена от $ 1000.

В допълнение, Sony демонстрира потребителския камкордер за ентусиасти HDR-CX700V. Той е оборудван с CMOS сензор Exmor R, широкоъгълен обектив Sony G и оптична стабилизация на изображението SteadyShot. Устройството поддържа режими на заснемане Active Mode, Highlight Share, iAUTO (автоматичен избор на оптимални параметри за различни ситуации), които могат да проследяват във фокуса движещи се обекти и автоматично сортиране на заснетото съдържание благодарение на поддържаната функция Event Browse. Видеокамерата позволява настройки на изображението в голям диапазон и разполага с поддръжка на функциите CinemaTone Gamma, CinemaTone Color, Expanded Focus, Zebra и Peaking. За съхранение на заснетите материали се използва 96 GB вградена флаш-памет, като за прехвърлянето им на компютър е предвиден специален USB кабел. Този нов продукт ще бъде пуснат в продажба през април на препоръчителна цена от около $1300.

Sony показа и редица други модели видеокамери, които са насочени към по-взискателните потребители. Те разполагат с 1/4-инчови CMOS сензори Exmor R и широкоъгълни обективи с 30-кратно оптично увеличение. Тези устройства, освен възможността за заснемане на Full HD видео, могат да правят и 3.3-мегапикселови снимки. Моделите HDR-CX160 и HDR-CX130 са с капацитети на флаш-паметта от 16 GB и трябва да се появят на пазара през месец март на препоръчителни цени от около $ 500 и $ 450 съответно. Моделът HDR-XR160 използва за съхранение на заснетите материали HDD с капацитет от 160 GB. Освен това, този модел разполага и с вграден многоканален 5.1 микрофон. Продажбите на HDR-XR160 ще започнат през месец април на цена от около $ 600.

Видеокамерите HDR-CX360V и HDR-CX560V са оборудвани с капацитет на флаш-паметта от 32 и 64 GB съответно. Те имат някои подобрения в сравнение с моделите HDR-CX160 и HDR-CX130. HDR-CX360V може да се похвали с наличието на вграден GPS сензор, LED подсветка и светкавица и способност да заснема 7.1-мегапикселови снимки. Този модел ще бъде на пазара през март на препоръчителна цена от около $ 800. В същото време, HDR-CX560 разполага с 1/2,88-инчов CMOS сензор Exmor R, поддържа множество допълнителни режими на снимане, позволява ръчно управление на параметрите на заснетите снимки, като същите са с максимална резолюция от 12,3-мегапиксела. Тази видеокамера ще бъде пусната на пазара през пролетта на препоръчителна цена от около $1100.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини