fbpx
-1.7 C
София

Акциите на Nvidia продължават стремително да падат

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тримесечният финансов отчет на Nvidia не оправда очакванията на аналитиците и въпреки солидния доход за последните три месеца, курсът на акциите на Nvidia започна бързо да пада. Прогнозите на експертите са, че през следващите тримесечия Nvidia и нейните AIB партньори ще трябва да разпродадат огромните запаси от графични карти GeForce GTX от десетата серия, натрупали се след криптовалутната треска.

На фона на относително слабите продажби на видеокартите GeForce RTX, много инвеститори започнаха да губят надежди в ценните книжа на Nvidia. Появиха се и слухове за спиране продажбите на графичната карта GeForce RTX 2080 Ti.

Всичко това доведе до още по-голямо понижение цената на акциите на Nvidia. Докато на 1 октомври тяхната цена бе на ниво $289 за една акция, сега те се търгуват под $145. Само за месец и половина пазарната капитализация на компанията намаля два пъти – от $176 милиарда на $88 милиарда.

Следващото полугодие се очаква да бъде особено тежко за водещия разработчик на графични процесори. Но големите запаси геймърски видеокарти и съвсем ниския интерес на геймърите към решенията GeForce RTX могат сериозно да разклатят здравето на Nvidia.

Днес курсът на акциите на Nvidia леко се покачи, но няма нищо общо с нивата отпреди десетина дни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Димитър
Димитър
3 години

Нищо чудно с тези цени риби трудно се хващат

asus
asus
3 години

Да ги зажали човек… да си намалят цените на RTX 2080 Ti от 2500-3000 лева на 500 лева и ще им скочат акцийте десеторно поне. Вместо 3000 лева за видео карта за игрички с колички може спокойно човек да си купи реална кола и то не лоша и да си я кара в реалния живот.

жоро
жоро
Отговор на  asus
3 години

Напълно съм съгласен. Не са инвестрали чак толкова в R&D, нито пък производствените разходи са чак толкова големи. Да не говорим, че за пренебрежими разлики 1080 2080 искат почти двойно. Много се надявам АМД да засилят позиции за да ги свали малкоконкуренцията на земята.

biykondenzatorapoglavata
biykondenzatorapoglavata
3 години

Скоро идва 7nm Vega =)

мъни
мъни
3 години

Цените им са много над това, което трябва да бъдат. Като се нормализират, ще започнем отново да купуваме. Изгубиха милиони от най-верните си клиенти – геймърите.

The Machine
The Machine
3 години

Еми така е като не познават парите.

Гого
Гого
3 години

Копаенето с видео каерти също умря и няма голямо търсене.

Lordoff
Lordoff
Отговор на  Гого
3 години

Тъкмо това си мислех и аз. До скоро лапаха като за световно поради търсенето от миньорите, но изглежда свърши…

Нови ревюта

Подобни новини