Анонс на миникомпютъра Intel NUC Crimson Canyon с 10 nm чипове Cannon Lake

2
337

Intel без никакъв рекламен шум започна доставките на миникомпютъра NUC Crimson Canyon, базиран на 10 nm процесор Core i3-8121U (2 ядра/4 потока 2,2-3,2 GHz) от фамилията Cannon Lake-U. Да си припомним, че в този чип е деактивирано интегрираното графично ядро. Ето защо новият Intel NUC е оборудван с видеокартата AMD Radeon 540 с 2 GB собствена GDDR5 буферна памет.

Предлагат се две модификации на Intel NUC Crimson Canyon. Това са миникомпютрите NUC8i3CYSN и NUC8i3CYSM. Първото устройство разполага с 4 GB оперативна памет тип LPDDR4-2666, докато второто има 8 GB. Оперативната памет е запоена на дънната платка и не може да бъде увеличавана.

Конфигурацията на новите Intel NUC включва 1 TB хард диск, Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 5 модули за безжична връзка. На задния панел на устройството са налични два HDMI 2.0a видеоизхода, RJ-45 конектор и четири USB 3.0 порта. Допуска се инсталирането на бърз NVMe флаш диск с М.2 форм фактор. Габаритните размери на устройствата са 117 x 112 x 52 милиметра. Захранването на миникомпютрите се осъществява от външен адаптер с мощност 90 W.

Старшият модел Intel NUC Crimson Canyon с 8 GB оперативна памет се продава при цена $540.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Techhead
Techhead

Миникомпютрите са голям кеф, първо: не харчат много ток, второ: малки са и трето: нямат вградени четци на дискове. На този дори са му махнали VGA-порта.

Петко
Петко

За тази конфигурация, цената му се вижда раздута.