1.7 C
София

Бъдещите компютри MacBook може би ще имат нов вид тракпади

Най-четени

Американското бюро по патенти и търговски марки одобри общо 35 патента на Apple. Някои от патентите описват революционни решения за следващо поколение тракпади вероятно предназначени за линията ноутбуци MacBook.

Това, което Apple са описали, е ноутбук, в който традиционната клавиатура на и тракпадът са заменени с прозрачна работна повърхност, която има мултитъч възможности. Въпросната повърхност е изработена от стъкло и е чувствителна и от двете страни. Тя може да се постави хоризонтално върху масата или бюрото и така да функционира като клавиатура или да се прилепи към екрана на ноутбука – режим, в който двете повърхности биха могли да си комуникират по различни начини и с различни цели.

Макар че устройството, което виждаме на схемата, е ноутбук от Apple са посочили в описанието на патента, че технологията би могла да бъде приложена и в други устройства като медийни плейъри, настолни компютри, смартфони, платформи за игри и други. Както виждате на фигура 1А, в разтворена позиция работната зона ще ни позволява да виждаме масата под ноутбука. В затворена, съответно, ще виждаме всичко, което стои на екрана. По този начин бъдещият MacBook ще наподобява таблет.

Изобщо цялата идея на Apple много удачно би могла да се сравни с всички онези хибридни ноутбуци с Windows 8, които започнаха да излизат на пазара. Тук обаче клавиатурата е заместена от ново поколение работна зона, която обединява физическото усещане от натискането на някаква повърхност със свободата на тъч управлението.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини